Ananas-feta salade

Ananas-feta salade

Voor sommige mensen misschien gek, maar fruit in salade kan echt super lekker zijn. In dit geval is het ook nog gegrild fruit. Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik normaal geen hele grote fan ben van warm fruit (pizza hawaii vind ik ook echt verschrikkelijk), maar in salades smaakt warm gegrild fruit uitzonderlijk lekker. Zo ook in deze ananas-feta salade.  Bijkomend voordeel van deze salade is dat hij ook nog eens heel licht, gezond en caloriearm is. Probeer hem zelf eens zou ik zeggen!

 

Aantal personen: 1 persoon

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

100 gr ananas (liefst vers, maar uit blik mag ook)

20 gr rucola

30 gr mais

¼ komkommer

30 gr feta

5 gram basilicum

1 el olijfolie

Peper en zout

 

Bereidingswijze:

  • Zet een grillpan op het vuur (eventueel kan een koekenpan ook) en laat hem goed heet worden. Snijd in de tussentijd de ananas in ringen of stukjes. Leg ze in de grillpan als de plan heet is en grill de stukjes ananas aan 2 kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben.
  • Doe de rucola en mais in een kom en snijd in de tussentijd de komkommer in stukjes. Doe ook deze in de kom en verkruimel daarna de feta door de salade.
  • Doe als de ananas klaar is deze bij de salade en maak de salade af met de olijfolie, in stukjes gescheurde basilicum en breng op smaak met peper en zout.

 

1 Reactie

  • Harma Geplaatst op 4 september 2018 09:55

    Hoi,
    Lijkt me lekker😃

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *